Menu
Den årsvise inflasjonen i Storbritannia var på 1,7 prosent i september, det laveste nivået siden april 2021. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Laveste britiske inflasjon på tre år

Inflasjonen i Storbritannia var på 1,7 prosent i september, det laveste nivået på tre år.

Av NTB | 16.10.2024 11:03:06

Økonomi og næringsliv: Den årsvise prisveksten er den laveste siden april 2021, da den var på 1,5 prosent, melder Sky News.

I august var inflasjonen på 2,2 prosent. Analytikere Reuters har snakket med, ventet nedgang fra august til september, men kun til 1,9 prosent.

1,7 prosent er godt under den britiske sentralbankens inflasjonsmål, som er på 2 prosent, viser tallene fra det britiske statistiske sentralbyrået ONS.

ONS’ sjeføkonom Grant Fitzner sier at billigere flyreiser og rimeligere drivstoffpriser var de viktigste faktorene bak nedgangen i september-inflasjonen.

Utviklingen øker sannsynligheten for et nytt rentekutt når sentralbanken kommer med sin neste rentebeslutning 7. november.

Bank of England (BoE) kuttet styringsrenten også i august, for første gang siden begynnelsen av 2020, fra et rentenivå på 5,25 prosent, det høyeste på 16 år, til 5 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: