Menu
Straffeutmålingen må gjøres på nytt for en mann som er dømt for å ha voldtatt et barn på under ti år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Høyesterett opphever voldtektsdom mot SFO-ansatt

En SFO-ansatt ble i lagmannsretten dømt til seks års fengsel for voldtekt av barn. Høyesterett mener det var feil, og straffeutmålingen må nå gjøres på nytt.

Av NTB | 16.10.2024 10:59:51

Kriminalitet og rettsvesen: Det skriver Rett24.

Mannen hadde deltidsjobb på SFO på en skole i østlandsområdet og er dømt for å ha voldtatt ei jente på skolen. Mannen har hele tiden nektet straffskyld.

I tingretten ble han dømt til fengsel i fire år og ni måneder for grov voldtekt til samleie av et barn på under ti år. I ankesaken i Borgarting lagmannsrett ble straffen skjerpet til seks års fengsel. Lagmannsretten dømte mannen både for voldtekt av barn på under 14 år og for å skaffe seg seksuell omgang med noen som er ute av stand til å motsette seg handlingen.

Høyesterett mener at mannen ikke kunne dømmes for begge disse punktene fordi de to bestemmelsene dekker det samme forholdet.

Påtalemyndigheten er enig i at dette var feil og la ned påstand om at dommen måtte oppheves. Det samme gjorde mannens forsvarer.

Det er kun straffutmålingen som behandles på nytt.

(©NTB)

Flere nyheter: