Menu
Naresh Kumar Chhura med en dose med koronavaksinen fra Pfizer-BioNTech på Bydel Bjerkes lokaler i Oslo. Arkivfoto. Foto: Lise Åserud / NTB

80.000 har tatt koronavaksine – i dag får alle over 65 SMS fra FHI

Tirsdag sender Folkehelseinstituttet ut SMS til alle som er over 65 år gamle med oppfordring til å ta koronavaksine. Nesten 80.000 har allerede tatt vaksinen.

Av NTB | 15.10.2024 17:11:29

Medisin og helse: Folkehelseinstituttets (FHI) statistikk viser at 77.857 nordmenn har tatt koronavaksinen så langt i høst. Vaksineringen begynte for to uker siden, skriver ABC nyheter.

Folkehelseinstituttet oppfordrer alle over 65 år og beboere i omsorgsbolig og sykehjem til å ta vaksine mot influensa og korona. I tillegg oppfordrer FHI personer med en rekke kroniske sykdommer til å gjøre det samme.

– Det skal være nok vaksine til de som er anbefalt å ta en oppfriskningsdose. Så langt denne høsten har FHI distribuert omtrent like mange koronavaksiner som vi gjorde i tilsvarende periode i fjor høst, opplyser FHIs pressevakt til ABC Nyheter.

Samtidig som vaksinasjon mot korona pågår, blir 231.517 personer har tatt årets influensavaksine, ifølge FHIs statistikk.

(©NTB)

Flere nyheter: