Menu
En visdomstann har skapt trøbbel for Jarl Magnus Riiber den siste tiden. Foto: Geir Olsen / NTB

Visdomstann-uflaks for Riiber – Beitostølen-åpningen går fløyten

Kombinertstjernen Jarl Magnus Riiber kommer ikke til start i sesongåpningen på Beitostølen. En smertefull visdomstann stopper VM-gullhåpet.

Av NTB | 15.10.2024 09:01:20

Sport: Rennene på Beitostølen, der det ene har NM-status, er fortsatt mer enn en måned unna. Hopprennene som danner utgangspunkt for langrennsdelen ble imidlertid gjennomført allerede sist helg.

Der dukket aldri den norske kombinertkongen opp.

– Han har hatt veldig trøbbel med en visdomstann. Den ble trukket for noen uker siden og etterpå har det vært veldig vondt og trøblete. Han sto rett og slett av som følge av det, sier sportssjef Ivar Stuan til NTB.

– Jarl har vært på en ekstra kontroll, fikk tatt noen sting og litt sånne ting. Det var tydeligvis noe betennelse eller et eller annet der, så han har ikke vært helt klar, legger han til.

I og med at Riiber ikke kunne delta i helgens hopprenn i Granåsen, kommer han heller ikke til start i langrennene på Beitostølen 23. og 24. november.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å få han klar til verdenscupstarten. Jeg tror det skal være målet, sier Stuan.

Verdenscupen innledes tradisjonen tro i finske Ruka. Rennene der går siste helgen i november.

Stuan innrømmer at han gjerne skulle hatt Riiber på Beitostølen av flere grunner. Det handler blant annet om å bruke anledningen til å vise fram de største profilene for det norske TV-publikummet.

Også sportslig har det vært gunstig med en gjennomkjøring før Ruka-rennene.

– Det er ingen tvil om at det hadde vært veldig fint for han å gå på Beitostølen med tanke på verdenscupåpningen. I hvert fall én konkurranse. Det å reise rett til Ruka, der det ofte er veldig kaldt i tillegg, er brutalt, sier sportssjefen.

– Det viktigste for oss og Jarl er å få han på start i verdenscupen og inn mot VM (i Granåsen). Det er det som teller, sier Stuan.

Riiber blir et av Norges aller fremste gullhåp under mesterskapet i Granåsen i vinter.

I helgens Granåsen-hopprenn, som danner utgangspunkt for NM-konkurransen på Beitostølen, var Espen Bjørnstad best av samtlige. Trønderen landet på 133 meter i VM-anlegget og går ut seks sekunder foran Sebastian Østvold i langrennssporet. Alvin Le er ytterligere seks sekunder på etterskudd, mens Kristjan Ilves og Simen Tiller følger deretter.

Kvinnerennet ble vunnet av Gyda Westvold Hansen med et hopp på 97 meter. Hun har seks sekunder til gode på 17-åringen Ingrid Låte i langrennssporet. Ida Marie Hagen er ytterligere seks sekunder bak.

NM-konkurransen avvikles etter kompaktformatet.

I Beito-rennet som «kun» har norgescupstatus har Ilves og Låte de beste utgangspunktene.

For Riibers del blir i stedet siktet nå rettet enda lenger fram i tid.

Stuan er samtidig tydelig på at det viktig og gjøre de riktige prioriteringene i det som blir en ekstra innholdsrik sesong for skiprofilene.

(©NTB)

Flere nyheter: