LIVESENTER
Menu
Ferske tall fra Nav viser at 4,4 prosent av befolkningen i alderen 18 til 66 år mottok arbeidsavklaringspenger (AAP) i slutten av september. Foto: Emilie Holtet / NTB

Nav: Fortsatt vekst i antall AAP-mottakere

154.853 personer mottok arbeidsavklaringspenger ved utgangen av september. Det er 5800 flere enn på samme tid i fjor.

Av NTB | 15.10.2024 00:31:34

Arbeidsliv: Ferske tall fra Nav viser at 4,4 prosent av befolkningen i alderen 18 til 66 år mottok arbeidsavklaringspenger (AAP) på slutten av måneden. Det er en økning på 5,8 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Samtidig har det vært en marginal nedgang det siste kvartalet. Det kan ifølge Nav tyde på at antallet AAP-mottakere er i ferd med å stabilisere seg.

– Flere starter på ytelsen enn for ett år siden. Dette samsvarer med det høye sykefraværet vi har hatt det siste året, som indikerer et fortsatt høyt sykdomstrykk i befolkningen. Samtidig ser vi at det er flere som går ut av ytelsen nå enn tidligere, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

I Oslo fikk 19.274 personer arbeidsavklaringspenger ved utgangen av tredje kvartal. Det er en stabil utvikling fra andre kvartal. Psykiske lidelser og muskel- og skjelettlidelser er hoveddiagnosene blant dem som går på AAP i Oslo.

(©NTB)

Flere nyheter: