Menu
Anmeldelsene er oversendt til ni politidistrikter og Økokrim siden i sommer. Ifølge Skatteetaten ligger ytterligere ti saker an til å bli anmeldt i løpet av høsten. Foto: Lise Åserud / NTB

Nesten 70 personer anmeldt for skattesvik av Skatteetaten

Skatteetaten sier de har avdekket alvorlige tilfeller av merverdiavgiftssvindel og har anmeldt 67 personer for skattesvik eller grovt skattesvik.

Av NTB | 15.10.2024 07:31:18

Kriminalitet og rettsvesen: Totalt dreier det seg om i underkant av 600 millioner kroner som urettmessig er refundert eller forsøkt refundert. Anmeldelsene omfatter flere personer som har blitt observert over tid, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

– Vi er kjent med at de samme virksomhetene som sender feilaktige regnskaper til Brønnøysund, også er involvert i andre typer systemsvindel, som lånebedrageri hos banker, fiktive fakturaer, hvitvasking og MVA-svindel, kommenterer skattekrimsjef Erik Nilsen.

Anmeldelsene er oversendt til ni politidistrikter og Økokrim siden i sommer. Ifølge Skatteetaten ligger ytterligere ti saker an til å bli anmeldt i løpet av høsten.

– I disse sakene er det eksempler på virksomheter som ikke har reell drift, og der fiktiv dokumentasjon blir brukt for å legitimere merverdiavgiftsrefusjon. Dette er grov skattekriminalitet. Vi har god dialog med politiet i disse sakene, og vi forventer at de følges opp i straffesporet, sier Nilsen.

(©NTB)

Flere nyheter: