Menu
Holger Rune gjenopptar samarbeidet med Lars Christensen. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB

Rune gjenforenes med suksesstrener: – Kjent Holger siden han var en liten gutt med store drømmer

Den danske tennisstjernen Holger Rune gjenopptar samarbeidet med trener Lars Christensen. Det skjer bare elleve måneder etter at de opprinnelig skilte lag.

Av NTB | 15.10.2024 07:11:22

Sport: Det er danske B.T. som skriver at Rune gjenforenes med Christensen.

– Jeg har kjent Holger siden han var en liten gutt med store drømmer. Nå gleder jeg meg over å jobbe sammen med ham igjen og jobbe hardt for å oppfylle de ambisiøse målene vi begge har på hans vegne, sier Christensen til avisen.

I november i fjor ble det kjent at Christensen og Runes mangeårige samarbeid var over. Førstnevnte tok i stedet over som trener for talentet Clara Tauson.

– Det er hans eget valg og ønske å trene med Clara, da han ikke har lyst til å være en del av et større team igjen og samtidig var usikker på om han alene kunne håndtere oppgaven med å få Holger til å bli nummer én i verden. I tillegg ønsker han å tilbringe mer tid i Danmark, sa Aneke Rune, som er mor og manager til Holger Rune.

21 år gamle Rune tok den internasjonale tennisscenen med storm i 2022-sesongen, som toppet seg med Masters-tittel i Paris, der Novak Djokovic var finalemotstander.

Den gnistrende utviklingen fortsatte i 2023, da han nådde tre finaler på ATP-touren. Den gode sesongen brakte han hele veien til det prestisjetunge sluttspillet i Torino, der dansken røk ut i gruppespillet etter tap mot Djokovic og Jannik Sinner.

Denne sesongen har Rune slitt stort i flere perioder. På verdensrankingen er 21-åringen nede på 14.-plass, mens han på sesongrankingen ligger på 15.-plass. Dermed skal det et mirakel til for at det blir en ny tur til Torino i november.

(©NTB)

Flere nyheter: