Menu
Skatteetaten har anmeldt 67 personer etter at det er avdekket omfattende merverdiavgiftsbedrageri mot etaten. Foto: Lise Åserud / NTB

Skatteetaten har anmeldt bedragerier for 600 millioner

Skatteetaten har anmeldt 67 personer etter at det er avdekket omfattende momsbedrageri mot etaten. Bedrageriene omfatter nesten 600 millioner kroner.

Av NTB | 15.10.2024 05:11:23

Kriminalitet og rettsvesen: Det dreier seg om penger som enten er blitt urettmessig utbetalt eller forsøkt refundert, skriver Dagens Næringsliv.

De 67 anmeldelsene er sendt til ni forskjellige politidistrikter og til Økokrim. Det ventes at ytterligere ti saker vil bli anmeldt i løpet av høsten.

– Dette er alvorlige saker, så vi har en forventning om at de blir fulgt opp av politiet, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Skattekrimsjef Erik Nilsen sier at det i de 600 millionene er én sak som er blant de største de har hatt på merverdiavgiftsområdet.

– Så er det noen anmeldelser som er store, og noen av litt mindre karakter, sier han.

Anmeldelsene for skattesvik eller grovt skattesvik gjelder flere personer som har vært under Skatteetatens oppsyn over tid. Ifølge Nilsen er de samme aktørene ofte er involvert i andre former for økonomisk kriminalitet.

(©NTB)

Flere nyheter: