LIVESENTER
Menu
Nødetatene ved parkeringsanlegget i Drøbak der det ble avfyrt skudd. Nå er tre menn siktet etter skytingen. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Tre menn pågrepet etter skyting i Drøbak i sommer

Tre menn i 20-årene ble torsdag i forrige uke pågrepet, siktet for drapsforsøk etter skytingen i Drøbak i sommer. Fredag ble de fengslet.

Av NTB | 14.10.2024 11:41:27

Kriminalitet og rettsvesen: – Alle tre ble pågrepet i Follo-området torsdag. Samtlige er kjent for politiet fra tidligere, sier politiadvokat Sigrid Fagerli i Øst politidistrikt til NTB.

To av mennene er tidlig i 20-årene, mens den tredje er sent i 20-årene. De tre er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

Det var på kvelden 20. juli at det ble avfyrt skudd mot en bil i et parkeringshus i Drøbak sentrum. Ingen ble skadet i skytingen.

Fagerli vil ikke si hvor mange som har status som fornærmet i saken, eller om de fornærmede er avhørt.

Akershus Amtstidende omtalte pågripelsene først.

– Det er ingen av de siktede som har villet forklare seg på nåværende tidspunkt, sier Fagerli.

NTB har vært i kontakt med forsvarerne til to av de siktede, men ingen av dem vil kommentere saken. Den tredje forsvareren har foreløpig ikke besvart NTBs henvendelser.

– Av kapasitetshensyn har det tatt mer tid enn ønskelig før pågripelser ble foretatt i saken. Men vi har nå gjennomført en rekke etterforskningsskritt og mener basert på det å ha identifisert gjerningspersonene, sier Fagerli.

Tre dager etter skytingen i sommer sa politiet at de ikke hadde noen mistenkte i saken.

– Ut ifra etterforskningen fremstår det som at det har vært minst ett skudd inne i parkeringshuset. Vi kunne konstatere at det har vært skudd, ved hjelp av tekniske undersøkelser, sa politiadvokat Victoria Palm til Akershus Amtstidende i juli.

Politiet fant en tomhylse fra et skytevåpen i garasjen.

Bilen som ble skutt mot, kjørte fra stedet samme kveld. Bilen ble funnet på Romerike morgenen etter skytingen, men politiet ville i sommer ikke si noe om hvem som eier kjøretøyet.

De tre mennene ble fredag fengslet i fire uker på grunn av bevisforspillelsesfare. De er også ilagt fullstendig isolasjon de to første ukene og brev- og besøksforbud i hele perioden.

(©NTB)

Flere nyheter: