Menu
Landslagssjef Ståle Solbakken hadde mye å forklare etter 1-5-tapet borte mot Østerrike søndag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Solbakken etter braktapet mot Østerrike: Vi har full tillit til hverandre

Kritikken hagler mot det norske landslaget etter å ha blitt smadret 1-5 i Østerrike. Ståle Solbakken er klar på at han er rett mann til å lede laget videre.

Av NTB | 14.10.2024 00:01:27

Sport: Norge hang med i 45 minutter borte mot Østerrike i søndagens oppgjør i nasjonsligaen i Linz. Men etter pause kollapset det norske laget, og Ørjan Nyland i det norske buret måtte til sammen plukke fem baller ut av nettet.

Underveis haglet også kritikken mot det norske laget, og uttrykk som «Norge blir pissa på» og «pinlig» ble brukt. Norges landslagssjef Ståle Solbakken forstår kritikken.

– Ja, selvfølgelig. De siste 35 minuttene blir vonde for oss, sa Solbakken på en pressekonferanse etter tapet.

– Vi har full tillit til hverandre, vi jobber steinhardt, og jeg ser ikke noe grunn til at vi ikke skal ha det, svarte landslagssjefen.

Solbakken lar heller ikke søndagens braktap rokke ved troen på det norske prosjektet.

– Grunnen til det er at jeg vet at sånt kan skje. Av og til går alt imot, sa Solbakken og pekte på det han mener er to tvilsomme mål mot i annen omgang.

– Det kan skje i toppfotball, og det kan skje i andre idretter. Også har vi noen veldig gode prestasjoner vi kan se tilbake på og ta fram – blant annet første omgang i dag, sa Solbakken.

– Vi må vinne de to siste, antakeligvis, så får vi se hvordan det går mellom Østerrike og Slovenia, sa landslagssjefen.

Der fikk han også spørsmål om hvorfor han er rett mann til å lede det norske laget videre. Landslagssjefen pekte blant annet på at han har kontrakt til etter VM i 2026.

Med tapet ligger Norge, Slovenia og Østerrike alle med 7 poeng når to kamper gjenstår av nasjonsligaen. For Norge gjenstår avsluttes nasjonsligaen i november med kamper mot Slovenia (borte) og Kasakhstan (hjemme).

(©NTB)

Flere nyheter: