Menu
Mange stenger hytta for vinteren de neste ukene. Men ikke alle hytteeiere gjør nok for å unngå frost- og vannskader. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Tryg forventer rekordmange hytteskader i år

Idet mange stenger ned hytta for vinteren, advarer Tryg om at stadig flere fritidsboliger blir utsatt for frost- og vannskader.

Av NTB | 12.10.2024 17:21:20

Fritid: – Antall vann- og frostskader på hytter har doblet seg de to siste årene, og Tryg Forsikring forventer rekordmange hytteskader i år, skriver forsikringsselskapet i en pressemelding.

En del av bakgrunnen er endringer i vær og klima, med mer styrtregn og lengre frostperioder også der hyttene står.

– Det betyr at hytteeiere må tenke nytt og bli bedre på å forebygge skader, spesielt skader som skjer om vinteren. Det er viktigere enn før å se til at alt vann er avstengt og tappet ut før man forlater hytta for vinteren, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Trolig registrerer forsikringsbransjen rundt 13.000 vann- og frostskader i hytter i år, en økning på 125 prosent siden 2022. Kostnadene kan nå rekordhøye 750 millioner kroner, ifølge tall fra Finans Norge.

– Mange hytteeiere slår av all strøm for vinteren for å spare penger, men det kan fort straffe seg hvis det ender med frostskader. Har man mulighet til det, anbefaler vi sterkt å anskaffe et smarthytte-system som lar deg holde øye med og justere temperaturen i hytta om nødvendig. Det er også lurt å ha sensorer som kan varsle ved vannlekkasje, sier Brandeggen.

(©NTB)

Flere nyheter: