Menu
Virgil van Dijk fikk rødt kort. Foto: Denes Erdos / AP / NTB

Koeman oppgitt etter Liverpool-stjernens utvisning: – Frustrerende

Den nederlandske landslagssjefen Ronald Koeman var ikke fornøyd med verken dommeren eller Virgil van Dijk etter at Liverpool-kapteinen fikk rødt kort fredag.

Av NTB | 12.10.2024 11:11:20

Sport: Nasjonsligakampen mellom Nederland og Ungarn var på vei inn i de ti siste minuttene da van Dijk fikk marsjordre etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort for en frisk takling.

Forsvarsstjernen forsøkte å argumentere med at han hadde berørt ballen, men fikk ikke gehør hos dommeren.

Etter kampslutt i 1-1-kampen handlet mye om den nederlandske stjernespillerens første gule kort. Det fikk han får munnbruk etter å ha henvendt seg til dommeren etter en røff takling på lagkamerat Donyell Malen.

– Det var et frustrerende øyeblikk. Jeg forstår det heller ikke. Jeg trodde vi var enige om at en kaptein kunne protestere mot en dommer. Taklingen (på Malen) burde gitt rødt kort. Det var ingen intensjon i det hele tatt om å treffe ballen, sa Koeman til allmennkringkasteren NOS.

Han var samtidig kritisk til egen kapteins opptreden forut for det andre gule kortet.

– Det faktum at Virgil så tar det andre kortet, er ikke fornuftig. Han burde bare ha fulgt etter angrepsspilleren, men det vet han selv, sa landslagssjefen.

Van Dijk uttalte selv til ESPN at han var spesielt oppgitt over å bli gitt det første gule kortet.

– De sier at kapteinen er den eneste som kan snakke med dommeren. Jeg går bort til ham. Med tempo, men ikke på en stygg måte, ikke i det hele tatt. Veldig respektfult, sa Liverpool-stjernen.

(©NTB)

Flere nyheter: