Menu
SpaceX ble pålagt å granske hva som gikk galt under oppskytingen av raketten Falcon 9 28. september (bildet). I forbindelse med astronautoppdraget for Nasa kom raketten ned utenfor det godkjente sikkerhetsområdet i Stillehavet. Fredag sa luftfartstilsynet FAA seg fornøyd med granskingen og godkjente at Falcon 9 tas i bruk igjen. Arkivfoto: John Raoux / AP / NTB

SpaceX’ Falcon 9-rakett får tilbake flytillatelsen

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har gitt SpaceX grønt lys til å gjenoppta flygninger med bæreraketten Falcon 9, som ble satt på bakken etter flere uhell.

Av NTB | 12.10.2024 00:21:17

Vitenskap og teknologi: I slutten av september fikk SpaceX ordre fra tilsynet om å granske hvorfor trinn to fra en Falcon 9 sviktet etter et oppdrag med Nasa-astronauter og kom ned utenfor den godkjente sikkerhetssonen i Stillehavet.

Det var tredje gang på like mange måneder at raketten ble satt på bakken.

Fredag sier tilsynet at de akseptert funnene og forslagene til tiltak etter granskingen, og at raketten dermed kan tas i bruk igjen. Granskingen av to andre uhell med raketten på oppdrag for satellittselskapet Starlink er avsluttet, opplyser FAA.

(©NTB)

Flere nyheter: