Cathinka Tandberg scorer Hammarbys 2-0-mål i mesterligakampen mot St. Pölten. Begge målene ble scoret av norske spillere. Foto: Fredrik Sandberg, TT via AP / NTB

Norske matchvinnere da Hammarby vant i CL-debuten: – En deilig start på eventyret

Vilde Hasund og Cathinka Tandberg scoret målene da Hammarby slo østerrikske St. Pölten 2-0 i sin aller første mesterligakamp i fotball.

Av NTB | 09.10.2024 21:12:14

Økonomi og næringsliv: Hasund var en av tre norske spillere i den svenske klubbens startoppstilling. Tandberg ville normalt vært selvskreven, men Norges tidligere landslagssjef Martin Sjögren lot henne starte på benken fordi hun har slitt med feber og sår hals.

Hun ble byttet inn etter en snau time, og to minutter før full tid fastsatte hun resultatet.

– Jeg hadde min første trening i går etter å ha vært syk i tre dager. Jeg ønsket å spille fra start, så jeg var veldig klar. Det var godt å score, sa Tandberg til uefa.com.

Hasund sto for ledermålet i det 18. minutt. Hun fikk ballen fra Ellen Wangerheim og scoret med et distanseskudd.

– Hun fikk den feilvendt og spilte tilbake til meg. Jeg fikk en god skuddsjanse, og det var et fint mål, sa Hasund til SVT.

Hammarby var best i første omgang, men laget hadde mistet overtaket da Tandberg ble byttet ut, og St. Pölten truet med å utligne. Tandberg, som sikret mesterligaplassen med sin overtidsscoring mot Benfica på bortebane i kvalifiseringen, bidro til å hindre det.

I det 88. minutt scoret hun på med assist fra Asato Miyagawa.

– En veldig deilig start på mesterligaeventyret, sa Hasund til SVT etter hjemmeseieren foran 7562 tilskuere.

– Vi hadde noen vanskelige øyeblikk i 2. omgang, men vi spilte en god kamp og fortjente å vinne, sa trener Sjögren til uefa.com.

Neste uke spiller Hammarby borte mot Barcelona, så venter to kamper mot Manchester City, som er Blakstads tidligere klubb.

– Vi må alltid tro på måten vi spiller. Det er to veldig gode lag, men jeg gleder meg til å spille mot dem, sa Blakstad til uefa.com.

St. Pölten var forrige sesong i gruppe med Brann, som vant 2-1 både borte og hjemme på sin vei til kvartfinale.

Ett minutt tidligere hadde Hasund nikket i tverrliggeren, også det med assist fra den svenske spissen Wangerheim.

Den norske trioen Emilie Joramo, Julie Blakstad og Hasund spilte fra start, mens Hammarby hadde ytterligere tre norske spillere på benken. Tandberg og Thea Sørbo ble begge byttet inn, mens Anna Jøsendal måtte nøye seg med å se på.