Måljubel for Bayern München i mesterligakampen mot Arsenal. Matchvinner Pernille Harder til høyre. Foto: Sven Hoppe, DPA via AP / NTB

Harder med ekte hattrick på 13 minutter da Bayern slo Arsenal 5-2

Bayern München slo Arsenal 5-2 i den første kampen i Vålerengas gruppe i mesterligaen fotball. Pernille Harder avgjorde med hattrick i sin 50. CL-kamp.

Av NTB | 09.10.2024 20:51:32

Sport: Den danske stjernespilleren ga Bayerns norske trener Alexander Straus starten han ønsket i mesterligaen da hun scoret kampens tre siste mål i løpet av 13 minutter.

Hun stanget inn 3-2-målet på et hjørnespark fra Carolin Simon i det 73. minutt. Fem minutter senere økte hun med et nytt hodestøt, og i det 86. minutt fastsatte hun resultatet. Så ble hun byttet ut og fikk en god klem fra Straus.

De spanske verdensmestrene Mariona Caldentey og Laia Codina hadde tidligere scoret hver sin gang for Arsenal, mens Glodis Viggosdottir og Sydney Lohmann svarte for Bayern.

Viggosdottir er Tuva Hansens islandske makker i Bayerns midtforsvar. Hansen spilte hele kampen, mens Arsenals norske landslagsspiller Frida Maanum ble byttet ut midt i 2. omgang.

Bayern utlignet like før pause. Et hjørnespark ble klarert, men Bayern holdt ballen i angrepssonen, og Georgia Stanway la inn fra høyre. Ved lengste stolpe vant Viggosdottir i lufta mot Arsenal-spiss Stina Blackstenius og nikket i mål.

I det 56. var Bayern i ledelse. Laget kontret etter en gjenvinning, og Klara Bühl førte ballen i høyt tempo, Hun spilte ut til Lohmann, som fikk rom på høyresiden i feltet og skjøt hardt i mål i nærmeste hjørne.

I stedet ble det Bayern som avgjorde på et hjørnespark. Harder scoret sitt første mesterligamål på nesten to år, og det første siden overgangen fra Chelsea.

Hun måtte vente bare fem minutter på sitt neste, da Bühl fant henne alene foran mål. I det 86. minutt fikk hun to sjanser på et innlegg fra Giulia Gwinn og fullførte sitt hattrick.

Arsenal tok ledelsen etter en halvtime da Katie McCabes innlegg fra venstre ble bredsidet inn av Caldentey på volley. Målet kom etter et langt angrep der Maanum var på ballen flere ganger.

Ledelsen varte mindre enn ti minutter. I det 65. minutt nikket Codina inn et hjørnespark fra McCabe. Tuva Hansen var en av tre Bayern-spillere som var i nærheten, men ingen av dem kom opp i duellen.