Menu
Luis de la Fuente forventer å få en forbedret kontrakt som spansk landslagssjef. Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone / AP / NTB

Spansk gullhelt krever ny kontrakt: – Ikke normalt for en europamester

Spanias landslagssjef Luis de la Fuente er ikke fornøyd med behandlingen han har fått av eget forbund etter EM-gullet i sommer.

Av NTB | 09.10.2024 10:41:46

Sport: 63-åringen rykket i desember 2022 opp fra U21-landslaget til å bli ny hovedtrener for Spania etter Luis Enrique. Ifølge De la Fuente fikk han imidlertid ingen ny kontrakt, men beholdt de samme betingelsene som han hadde fra før.

Og selv nesten to år og ett EM-gull senere har fortsatt ikke Spanias fotballforbund (RFEF) tilbudt ham en ny og forbedret avtale.

– Det er ikke normalt for en europamester å være uten kontrakt. Jeg vet ikke om det samme ville skjedd med Luis Enrique. Jeg vet ikke om det noen gang har skjedd i historien før, sa De la Fuente i TV-programmet «El Larguero», gjengitt av Marca.

– Jeg har de samme betingelsene som da jeg rykket opp fra U21. Det hadde vært rettferdig om jeg hadde signert en kontrakt nå, fortsatte han.

I februar valgte forbundet å aktivere klausulen om forlengelse i De la Fuentes kontrakt, som nå varer juli 2026.

Da skal det spilles VM i USA, Canada og Mexico. Spania ble verdensmester i 2010, men de tre siste VM-sluttspillene siden har endt i stor skuffelse.

(©NTB)

Flere nyheter: