Emilie Haavi sto bak straffesparket som ga Roma ledelsen i mesterligakampen mot Wolfsburg. Her er hun i aksjon i kvalifiseringen mot Servette. Foto: Martial Trezzini, Keystone via AP / NTB

Haavi sentral da Roma slo Wolfsburg i mesterligaen – skaffet avgjørende straffe

Emilie Haavi ga sin motspiller store problemer og skaffet det avgjørende straffesparket da Roma slo Wolfsburg 1-0 i mesterligaen tirsdag.

Av NTB | 08.10.2024 20:41:24

Sport: Roma sliter i hjemlig serie, men fikk en god start på mesterligaens gruppespill.

I det 13. minutt la Haavi inn fra venstre, og Lynn Wilms stoppet ballen med armen. Roma-kaptein Manuela Giugliano kunne fra straffemerket score det første målet i sesongens mesterliga for kvinner.

Wolfsburg dominerte banespillet, men slet med å omsette det i sjanser.

Gjestenes første store mulighet kom i det 52. minutter da midtstopper Marina Hegering vant i lufta og nikket i tverrliggeren på et hjørnespark.

Hegering satte Roma-keeper Camelia Caesar på prøve med et nytt hodestøt på hjørnespark etter en time, og etter vel halvspilt omgang skjøt Wolfsburg-innbytter Vivien Endemann i tverrliggeren etter et fint angrep.

Justine Kielland var ubenyttet reserve for Wolfsburg.

Tittelforsvarer Roma har slitt i sesonginnledningen i Serie A og er etter fem runder seks poeng bak serieleder Juventus, som er uten poengtap og onsdag møter Vålerenga i Oslo.

Fire minutter senere var Haavi nær å doble ledelsen da hun danset forbi Wolfsburgs høyreback Wilms og skjøt hardt mot nærmeste stolpe. Merle Frohms sto for en god redning.

Rett etter fikk Wilms gult kort for å felle Haavi, som ga henne store problemer gjennom hele kampen. Wilms ble byttet ut kvarteret før slutt. På overtid ble også Haavi byttet ut, etter å ha gjort en god kamp.