Menu
Silje Solberg-Østhassel storspilte igjen da Vipers Kristiansand tok en klar seier over serieleder Sola i tirsdagens toppkamp. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers knuste serieleder Sola 33-25 på Herrems fødselsdag

Vipers Kristiansand var for god for serieleder Sola, som måtte tåle sesongens første poengtap med 25-33 i tirsdagens toppkamp i håndball.

Av NTB | 08.10.2024 19:51:24

Sport: Det skjedde på Sola-stjernen Camilla Herrems 38-årsdag. Hun spilte med en vond ankel etter å ha tråkket over på trening mandag. Herrem scoret på sine fem første avslutninger i kampen, mens lagvenninnene slet med å overliste Silje Solberg-Østhassel, men det var ikke nok.

Vipers tapte for Storhamar i sesongens første kamp og var på fjerdeplass etter fire spilte kamper, mens Sola sto med full pott etter fem kamper. Sola topper fortsatt tabellen, men nå er Larvik eneste lag uten poengtap.

– Vi kom til ekstremt mange gode sjanser, men så har de en keeper som står som en vegg, sa Herrem til TV 2 etter at publikum hadde sunget bursdagssangen for henne.

– Jeg føler at jeg klarte å gjøre en god jobb, sa Solberg-Østhassel, som gjør det ypperlig i Katrine Lundes skadefravær.

Malin Holta scoret kampens første mål for Sola i fullsatte Åsenhallen, men Vipers var foran på 1-2 etter tre og et halvt minutt og ga aldri fra seg ledelsen. Sola hadde kontakt siste gang på 5-6.

– Det er tre mål for mye til å være der vi håpet. Vi fikk ikke redningene vi trengte da de scoret i åtte angrep på rad, og de straffer oss hardt når vi skyter rett på Silje og når vi gjør tekniske feil, sa Sola-trener Steffen Stegavik til TV 2 i pausen.

Solberg-Østhassel reddet også Solas tredje straffe og hadde tidlig i 2. omgang en redningsprosent på nesten 50.

Den sank litt da Sola fikk opp uttellingsprosenten ved å ta ut keeper og spille med en ekstra utespiller, men Vipers scoret ofte i åpent mål og lot ikke vertene knappe innpå.

I motsatt ende av banen herjet dessuten Lois Abbingh, som stoppet først på 11 scoringer. I første omgang var det Jamina Roberts som førte an og scoret de fleste av sine sju mål.

– Jeg er litt sjokkert. At hun skulle spille kamp mot Vipers i dag etter at hun måtte ha krykker for å ta seg opp til senga i går det så jeg ikke helt for meg, men hun gjorde en fantastisk kamp likevel. Det viser hvor nivået ligger på de beste, sa ektemann og trener Stegavik til TV 2.

Herrem greide å sprekke Solberg-nullen på straffekast da hun scoret på Solas fjerde sjumeter, men hun fikk ikke full uttelling da hennes to siste avslutninger i kampen ble stoppet. Ine Grimsrud ble Solas toppscorer med sju mål.

Solberg-Østhassel fulgte opp sitt storspill fra helgens mesterligaseier over Odense og reddet blant annet begge hjemmelagets straffekast i første omgang. Ved pause ledet Vipers med seks mål på 10-16.

– Jækla dårlig tidspunkt, sa Herrem til TV 2 før kampen om overtråkket på slutten av mandagens trening.

(©NTB)