Menu
Mellom 16 og 17 søndag var det kortesjekjøring mellom Gardermoen og Oslo sentrum. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Høstferietrafikken: – 14 kilometer med saktegående kø nord for Oslo

Folk vender hjem fra høstferie, og det merkes i trafikken. Ifølge Vegtrafikksentralen er det 14 kilometer med saktegående kø nord for Oslo søndag kveld.

Av NTB | 06.10.2024 19:31:49

Kriminalitet og rettsvesen: Litt før klokken 19 var det nesten 14 kilometer med saktegående kø i retning mot Oslo, ifølge Aftenposten.

Rundt Oslo er det mest kø på E6 mellom Kløfta og Skedsmokorset i Akershus. Det opplyser trafikkoperatør Trude Lindstad ved Vegtrafikksentralen øst.

– Det er litt kø ved Lillehammer-området, og så er det tett trafikk fra Gardermoen og sørover. Det er også kø på E16 fra Hallingdal og nedover mot Sundvollen, opplyste trafikkoperatør Mette Brunæs i Vegtrafikksentralen Øst til NTB i 17-tiden.

Den verste køen var på E16 mot Sundvollen, ifølge Brunæs.

– Hvordan køen blir utover kvelden er vanskelig å si. Det blir ren tipping. Men det har vært tett trafikk i to timer allerede, sa trafikkoperatøren.

I 18.30-tiden skrev Vegtrafikksentralen sør i en trafikkmelding at det var tett trafikk med cirka 20 minutter forsinkelse på R7/E16 Hønefoss mot Sandvika.

– Man må påregne store køer, opplyste de.

Dette skjedde forbindelse med det offisielt besøk av kronprinsen av Abu Dhabi, Sheikh Khaled bin Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

– Kortesjen er nå i Oslo. Vi kommer til å stenge noen ramper for en kortere periode, skrev politiet til pressen klokken 17.03.

– Hold god avstand til bilen foran og følg med på det som skjer i trafikken, sa hun.

Også Meteorologisk institutt ber folk være forsiktige på veien. De opplyser at bilister i Nord-Norge må regne med at regn kan fryse på bakken om natten i dagene framover.

Der det har regnet kan det være vanskelig å se at veien er glatt, og det kan fortsatt være isete i skyggepartier og i høyden utover formiddagen, skriver NRK.

Øst politidistrikt opplyste i politiloggen at det skulle være kortesjekjøring fra Gardermoen til Oslo sentrum mellom klokken 16 og 17 søndag ettermiddag.

Brunæs kom med følgende råd til reisende:

(©NTB)

Flere nyheter: