Menu
Marius Lindvik imponerte med mange gode hopp i Klingenthal i helgen, men seieren i blandet lagkonkurranse i Sommer Grand Prix-finalen glapp med et middels sistehopp fra lørdagens individuelle vinner. Foto: Geir Olsen / NTB

Hopperne avsluttet sterk helg i Klingenthal – lagseieren glapp i siste hopp

De norske hopperne leverte sterke resultater da Sommer Grand Prix ble avsluttet i helgen, men seieren i lagkonkurransen glapp så vidt.

Av NTB | 06.10.2024 19:01:28

Sport: Norge ledet etter første omgang foran Tyskland. De to lagene var klart best og vekslet på å lede. Foran konkurransens siste hopp var Norge 11,7 poeng foran, men Marius Lindvik greide ikke å følge opp sin suverene hopping tidligere i helgen.

Andreas Wellinger hoppet 135 meter og fikk 128,3 poeng, mens Lindvik landet på 130 meter og fikk 113,0 poeng. Dermed vant Tyskland med 3,6 poeng.

Lindvik vant lørdagens individuelle finalerenn. Han deltok i tre SGP-renn i sommer og vant alle tre. Lindvik var også klart best i sin gruppe i første omgang av lagkonkurransen, da han landet på 139 meter.

Thea Minyan Bjørseth, Halvor Egner Granerud og Eirin Maria Kvandal var alle blant de tre beste i sin gruppe i begge hopp. Lindviks sjetteplass i siste hopp var eneste unntak.

Kvandal ble lørdag nummer to i kvinnenes finalerenn, mens Granerud fulgte opp Lindviks seier med tredjeplass blant mennene.

– Vi har levert en god helg. I dag hoppet vi på det jevne og var likevel med å kjempe om seieren. Mange har vist sterk hopping, og vi må si oss godt fornøyde, sa Granerud til skiforbundets nettsted.

– Alle gleder seg til fortsettelsen. For min egen del har jeg aldri før levert så bra hopping i Klingenthal.

(©NTB)

Flere nyheter: