Menu
Harry Maguire mener han og resten av Manchester United-stallen må se seg selv i speilet etter en svak start på sesongen. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

United-profil ber lagkameratene skjerpe seg: – Lett å skylde på andre

Erik ten Hag er igjen presset som Manchester United-manager, men ifølge Harry Maguire er det på tide at spillerne går i seg selv og tar ansvar.

Av NTB | 06.10.2024 12:21:21

Sport: Tre seirer på ni kamper er United-fasiten hittil i sesongen. I serien har klubben kun tatt sju av 18 mulige poeng, mens det er blitt to uavgjort i europaligaen.

Den siste kom i 3-3-dramaet mot Porto etter en utligning fra Maguire på overtid. For 24. gang under Ten Hags ledelse slapp Manchester United inn tre mål eller mer.

– Åpenbart er det ikke godt nok. Som fotballspiller er det lett å skylde på andre, på lagkamerater, trenerteamet eller taktikken. Men du må også se på deg selv, sier Maguire, ifølge The Guardian.

– Det er vi som går ut på banen, og det er vi som må gjøre forsvarsjobben. Du må ta ansvar. Og hver eneste av oss må gjøre det bedre i disse øyeblikkene. Når vi er under press, føler jeg at vi som lag det siste året har endt opp med å slippe inn. Det kan ikke skje. Vi må tale presset, legger midtstopperen til.

Forrige sesong skuffet United stort i Premier League (8.-plass) og Champions League (sist i sin gruppe), men vant FA-cupfinalen mot Manchester City. I sommer ble cupsuksessen omtalt som det som reddet Ten Hag.

Maguire mener laget har spilt bedre enn det høstens resultater skulle tilsi.

– Prestasjonen mot Tottenham (0-3-tap) var virkelig dårlig. Bortsett fra det føler jeg at vi burde hatt flere poeng, men det har vi ikke. Så vi må gjøre noe med det.

(©NTB)

Flere nyheter: