Menu
Ukrainas luftforsvar avskjærer en drone under et russisk angrep på hovedstaden Kyiv. Arkivbilde: Jevhen Maloletka / AP / NTB

Russiske angrep mot Kyiv og Odesa – én sivil drept i Øst-Ukraina

Flyalarmen gikk i mer enn fem timer i deler av Ukraina i natt da Russland rettet flere angrep mot Kyiv og andre byer, ifølge ukrainske myndigheter.

Av NTB | 06.10.2024 09:06:44

Krig og konflikter: – Fienden tok nok en gang i bruk droner mot Kyiv gjennom natten, opplyser lederen for Kyivs militæradministrasjon, Serhij Popko, på Telegram.

– Russiske droner ble skutt mot hovedstaden i flere omganger og fra flere retninger, sier han videre.

Popko hevder imidlertid at Ukrainas luftforsvar skjøt ned alle før de traff byen, og det er foreløpig ikke meldt om skader i forbindelse med nattens angrep mot Kyiv.

Flyalarmen i Kyiv-regionen gikk av tre ganger gjennom natten i totalt fem timer, ifølge Popko.

Odesa-ordfører Hennadij Trukhanov skriver på Telegram at havnebyen også ble angrepet i natt og at det er meldt om flere eksplosjoner. Foreløpig er det ikke meldt om skader.

Guvernøren i Kherson, Oleksandr Prokudin, sier en sivil er drept og 15 andre såret i russiske angrep det siste døgnet. Påstanden er ikke bekreftet fra uavhengig hold og Russland har heller ikke kommentert den.

Både Russland og Ukraina nekter for å angripe sivile i krigen, som Russland utløste med sin fullskalainvasjon i februar 2022. Likevel har tusenvis av sivile blitt drept i den over to og et halvt år lange krigen, de fleste av dem ukrainere.

Flere nyheter: