Anna Aahjem scoret to ganger da Brann slo LSK Kvinner. Her fra et tidligere oppgjør mellom lagene. Foto: Annika Byrde / NTB

Brann slo enkelt kriserammede LSK Kvinner – Rosenborg med overraskende tap

Anna Aahjems måldobbel ga Brann 2-0-seier borte mot LSK Kvinner lørdag. Rosenborgs tap for Lyn gir rødtrøyene et godt tak på 2.-plassen i Toppserien.

Av NTB | 05.10.2024 18:01:42

Sport: Brann tok kommandoen fra start med en kjempesjanse kort tid etter avspark. Signe Gaupset fikk en hel banehalvdel å løpe på, men LSKs keeperdebutant Klara Sporsem stoppet bergenserne.

Etter en del brente sjanser, fikk Brann endelig hull på byllen like før hvilen da Aahjem sørget for 1-0 med en sikker avslutning. Like etter pause doblet hun til 2-0 i kjølvannet av en corner.

Med seieren står bergenslaget med 49 poeng i Toppserien. Avstanden til serieleder Vålerenga virker uoppnåelig, men ned til Rosenborg på 3.-plass er det nå ni poeng.

Trønderne snublet hjemme mot Lyn og tapte 0-2. Joshualyn Reeves ble tomålsscorer, med mål både før og etter pause. Begge målene kom etter dårlig forsvarsspill fra RBK.

LSK Kvinner er nummer fire på tabellen. Romerikingene er hardt presset økonomisk, og det er fortsatt ikke klart om de kan fullføre sesongen.

Arna-Bjørnar tok sin hittil eneste seier i Toppserien mot Stabæk 31. august, men lørdagens kamp mellom lagene endte målløs. Røa tapte 0-2 hjemme mot Kolbotn.