Erling Braut Haaland kom ikke på scoringslista da Manchester City slo Fulham i Premier League lørdag. Foto: Darren Staples / AP / NTB

Haaland målløs i trøblete City-seier

Manchester City viste store svakheter i 3-2-kampen hjemme mot Fulham, men ble reddet av solid keeperspill og Mateo Kovacics måldobbel.

Av NTB | 05.10.2024 18:01:27

Sport: For annen gang på rad gikk Erling Braut Haaland av banen i Premier League uten å finne nettmaskene. Det er uvant for jærbuen, som tidligere i høst scoret i Citys fem første seriekamper.

Pep Guardiolas lag er fortsatt ubeseiret, men lørdagens oppvisning kunne fort endt annerledes. Fulham kom til svært mange sjanser utenom de to som Andrea Pereira og Rodrigo Muniz scoret på.

Blant annet kom Adama Traoré tre ganger alene med Citys burvokter, men enten blåste han ballen over eller så sto Ederson i veien.

0-1-målet kom etter et spektakulært hælspark fra Raúl Jiménez i det 26. minutt. Han slo til på halvspretten, og inne i boksen kastet Pereira seg fram og scoret fra fem meter.

– Vi hadde advart litt om det. Det var tendenser der Fulham sakte, men sikkert jobbet seg inn i det. Dette er en kunstscoring, utbrøt Viaplays fotballekspert Tor Ole Skullerud.

Noen minutter senere var lagene like langt. Kovacic banket til og skjøt inn 1-1 via en motspiller, og samme mann gjorde 2-1 halvannet minutt etter hvilen. Denne gangen tok han seg forbi Sander Berge og curlet ballen i nettet.

Mot slutten gjorde innbytter Jérémy Doku 3-1 med en suser. Da så det ut til å være avgjort, men Muniz tente Fulham-håpet noen minutter før ordinær tid. Han dunket ballen høyt opp i venstre hjørne.

Kampen var Berges første fra start i ligaen etter sommerens overgang til Fulham.

Manchester City sto med to strake uavgjort i Premier League før lørdagens seier. Tittelforsvareren er ett poeng bak Liverpool på tabelltoppen.

Neste oppgave for Haaland blir å være kaptein i Norges nasjonsligakamper mot Slovenia (10/10) og Østerrike (13/10).

Etter landslagspusen spiller Manchester City borte mot Wolverhampton 20. oktober. Dagen før tar Fulham imot Aston Villa.