LIVESENTER
Menu
Et parti vaksiner mot m-kopper lastes av et fly i Kinshasa i Kongo i september. Nå er vaksinekampanjen endelig i gang. Foto: Samy Ntumba Shambuyi / AP / NTB

Vaksinekampanje mot m-kopper i gang i Kongo

Vaksineringen mot m-kopper er i gang i Kongo, nesten to måneder etter at utbruddet som har spredd seg til flere land ble erklært en global helsekrise av WHO.

Av NTB | 05.10.2024 17:51:24

Medisin og helse: I byen Goma i Nord-Kivu-provinsen skal 265.000 vaksinedoser donert av EU og USA settes. Så langt er rundt 30.000 mistenkte tilfeller av m-kopper registrert i Kongo. 859 personer har mistet livet som følge av sykdommen.

Det utgjør over 80 prosent av alle tilfellene og 99 prosent av dødsfallene som er registrert i Afrika i år som følge av m-kopper.

Norske myndigheter hilser vaksinekampanjen velkommen.

– Endelig er man i gang med vaksineringen mot m-kopper i Den demokratiske republikken Kongo. Det er bra for alle som bor i området hvor utbruddene er størst, men også for å få kontroll, sier utviklingsminister Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim (Sp). Hun føyer til at Norge vil fortsette å investere i helsesystemer, pandemiberedskap og respons.

Norge har bidratt til å bekjempe m-kopper på flere måter, ifølge Tvinnereim, som viser til de norske bidragene til vaksinealliansen Gavis nye nødhjelpsfond, WHOs krisefond og Verdensbankens Pandemifond. De har alle deltatt i arbeidet for å bekjempe utbruddet.

(©NTB)

Flere nyheter: