Silje Solberg-Østhassel var banens beste da Vipers Kristiansand slo Odense i mesterligaen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers avgjorde CL-drama mot Gjekstads Odense – vant 26-24

Vipers Kristiansand helte i land sin første seier i mesterligaen i et håndballdrama mot danske Odense. Det endte 26-24.

Av NTB | 05.10.2024 17:41:20

Sport: Blivende landslagssjef Ole Gustav Gjekstad og hans Odense-lag med flere norske spillere så ut til å ha avgjort kampen da det gikk helt i stå for Vipers et kvarter før slutt. Fra 21-18-ledelse scoret Odense seks mål på rad og ledet 21-24.

Vipers kom tilbake og utlignet, og vel halvannet minutt før slutt fikk laget straffe på 24-24. Larissa Nüsser skjøt i tverrliggeren, men ble hindret ulovlig i kamp om returen, og Lois Abbingh kunne score ledermålet på straffe.

Silje Solberg-Østhassel stengte Vipers-målet, og Marta Tomac kunne punktere kampen i sluttsekundene. Solberg-Østhassel reddet 21 skudd i kampen (46 prosent) og ble kåret til banens beste.

Med bare ett poeng på de tre første kampene var Vipers i fare for å bli hektet av i sin gruppe. I stedet halte laget i land en sterk seier mot et Odense-lag som hadde vunnet to av sine tre første kamper.

Vipers fikk en knallstart og ledet 4-0 før det var spilt tre minutter, men Odense kjempet seg inn i kampen og var a jour på 6-6 etter et snaut kvarter. Deretter fulgte lagene hverandre tett, men stadig med Vipers ett mål foran.

Kampen forble jevn til pause, hvor Vipers ledet 12-11, men tidlig i den andre omgangen rykket hjemmelaget til 18-14 med tre strake scoringer.

Odense ga seg ikke, og fra 21-18 var det gjestene som overtok kommandoen fullstendig. Laget fikk sin første ledelse i kampen på 21-22 ti minutter før slutt og rykket videre til seg en klar ledelse.

Etter ledermålet på straffe presset Solberg-Østerhassel gjestenes Lysa Tchaptchet Defo til å skyte i stolpen, og Tomac kunne kontre inn 26-24.

Neste helg er det igjen dansk motstand for Vipers. Da er det bortekamp mot Esbjerg, som i likhet med Odense har mange norske spillere.

På 9-8 etter 23 minutter rev Odense-spiller Helena Elver ned Sunniva Næs Andersen bakfra på en Vipers-kontring. Dommerne nøyde seg først med en tominutter, men etter videotitting ga de Hagesø rødt kort.

Vipers viste styrke ved å slå tilbake. Abbingh og Jamina Roberts (2) scoret målene som skapte balanse på 24-24.