Menu
Det registreres stadig flere tilfeller at antimuslimsk hat i Storbritannia. Hendelser med antisemittisme er også økende. Illustrasjonsfoto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Hat mot muslimer i Storbritannia er på det høyeste nivået på over ti år

Islamofobi i Storbritannia har økt til det høyeste nivået på over ti år, ifølge en ideell organisasjon som overvåker hendelser av hatkriminalitet mot muslimer.

Av NTB | 05.10.2024 08:41:18

Sosiale forhold: Organisasjonen Tell Mama sier det er registrert 4971 tilfeller av antimuslimsk hat og diskriminering i året som har gått siden Hamas-angrepene mot Israel 7. oktober i fjor.

Hendelsene som strekker seg til september i år, gjelder hovedsakelig krenkende atferd (63 prosent), ifølge organisasjonen.

Litt over en firedel av tilfellene (27 prosent) dreide seg om det Tell Mama omtalte som truende oppførsel.

De fleste av hendelsene fant sted i London, nordvestlige England, samt i Yorkshire og Midlands.

Tidligere denne uka opplyste også den jødiske organisasjonen Community Security Trust (CST) at de hadde registrert over 5500 antisemittiske hendelser i Storbritannia siden 7. oktober-angrepene. Det er det høyeste antallet som er registrert i landet i løpet av en 12-månedersperiode noensinne.

Tallet er tre ganger så høyt som den foregående 12-månedersperioden, da det ble registrert 1830 antisemittiske hendelser i Storbritannia.

(©NTB)

Flere nyheter: