Menu
Paul Pogba kan være tilbake på fotballbanen allerede i mars. Foto: Spada / LaPresse via AP / NTB

Pogbas dopingstraff redusert til 18 måneder – kan være tilbake i mars

Paul Pogbas fireårige dopingutelukkelse er av Idrettens voldgiftsrett (CAS) redusert til 18 måneder. Juventus-spilleren kan være tilbake på banen i mars.

Av NTB | 04.10.2024 19:41:25

Sport: Den franske fotballstjernen testet i forbindelse med serieåpningen i forrige sesong positivt på et stoff som er på forbudslista fordi det kan heve testosteronnivået. Den opprinnelige straffen ville holdt ham på sidelinja til august 2027, men CAS-avgjørelsen gjør at han kan gjøre comeback allerede denne sesongen.

Pogba kan ifølge Daily Mail trene med Juventus fra januar og spille kamper fra mars.

Den engelske avisen var først ute med nyheten. En Daily Mail-journalist meldte om CAS-avgjørelsen på X. Noe senere ble saken lagt ut på avisens nettsted.

Avgjørelsen er ennå ikke publisert på voldgiftsrettens nettsted, men opplysningene bekreftes overfor den franske sportsavisen L’Equipe av «en kilde som står Pogba nær».

CAS skal ha konkludert med at Pogba uforvarende fikk i seg det forbudte stoffet DHEA. Ifølge Daily Mail er det fastslått at DHEA bare høyner testosteronnivået hos kvinner, noe som skal være tillagt avgjørende vekt i CAS-avgjørelsen.

Fire års utelukkelse ville for 31-årige Pogba sannsynligvis betydd karriereslutt, men nå kan han være i aksjon igjen rundt sin 32-årsdag.

Sommeren 2022 signerte Juventus ham igjen etter at hans United-kontrakt var utløpt. Pogba mistet over halvparten av den sesongen med en kneskade, og etter serieåpningen mot Udinese 20. august 2023 avga han den positive dopingprøven.

Pogba spilte en viktig rolle da Frankrike ble verdensmester i 2018.

Pogba vitnet i begynnelsen av september under CAS-høringen i ankesaken. Mindre enn en måned senere foreligger avgjørelsen.

Pogba ble hentet til Manchester Uniteds akademi som 16-åring og tok steget opp på A-laget før han i 2012 ble signert av Juventus ved kontraktens utløp. Fire år senere kjøpte United ham igjen for det som da var den høyeste overgangssum for en fotballspiller.

(©NTB)

Flere nyheter: