Menu
Aryna Sabalenka måtte se sin seiersrekke ta slutt da hun tapte kvartfinalen i Bejing torsdag. Foto: Andy Wong, AP / NTB

Sabalenkas seiersrekke tok slutt i Beijing

Aryna Sabalenkas 15 kamper lange seiersrekke på tennisbanen tok slutt da hun tapte for Karolina Muchova i kvartfinalen i Kina Open i Beijing.

Av NTB | 04.10.2024 18:21:25

Sport: US Open-vinneren jaget sin tredje strake turneringsseier og ledet 4-2 i avgjørende sett, men tsjekkiske Muchova slo tilbake og vant 7-6 (7-5), 2-6, 6-4.

Muchova var blant de ti beste på WTA-rankingen før hun i fjor måtte ta ti måneders pause på grunn av en håndleddsoperasjon. Hun var tilbake i sommer og er nå så vidt innenfor topp 50.

– Tennis er en berg-og-dalbane, sa Muchova etter sin tredje seier på rad mot den belarusiske verdenstoeren Sabalenka.

– Det var en kamp på høyt nivå, og den kunne ha vippet hvilken vei som helst. Hun spilte utrolig tennis, sa Sabalenka.

Muchova møter Kinas OL-mester Zheng Qinwen i semifinalen. Zheng nedkjempet russiske Mirra Andrejeva i en annen tresettsthriller foran 15.000 tilskuere på en fullsatt arena. Zheng spiller i hjemlandet for første gang siden hun vant gull i Paris.

– I dag spilte jeg på bare 20-30 prosent av mitt beste nivå. Jeg sa til meg selv at i dag vinner jeg ikke på spillet mitt, så jeg må vinne på innstillingen i stedet, sa Zheng.

17-årige Andrejeva, som er kjent for å gi følelsene utløp på banen, hadde tårer i øynene etter det ydmykende 0-6-tapet i 2. sett.

– Jeg gråter også hver gang jeg misbruker en mulighet, men jeg pleier ikke å gråte under kampene. Jeg gråter etterpå, sa Zheng småsyrlig.

I den andre semifinalen lørdag møtes Coco Gauff og Paula Badosa.

(©NTB)

Flere nyheter: