Menu
Casper Ruud tapte i 2. runde av Masters1000-turneringen i Shanghai. Her fra da han spilte Laver Cup tidligere i høst. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB

Kjempenedtur for Ruud – ute av storturneringen i Shanghai

Casper Ruuds tennis er ikke på topp om dagen. Fredag røk han i strake sett mot en lite kjent australier i Masters1000-turneringen i Shanghai.

Av NTB | 04.10.2024 16:21:30

Sport: Ruud tapte kampen mot Aleksandar Vukic 4-6, 4-6.

28 år gamle Vukic er nummer 91 på verdensrankingen. Ruud på sin side er nummer ni.

– Casper spilte en ålreit kamp fram til han ble brutt på 3-3. Etter det synes jeg han har senket nivået sitt ganske mye. Det er en tilsvarende utvikling vi har sett i to uker på rad i Laver Cup og i Tokyo, sa TV 2s ekspertkommentator Sverre Krogh Sundbø.

Flere ganger kikket Ruud frustrert mot trener Pedro Clar på tribunen. I 2. sett ble han brutt i sitt andre servegame. På 4-3 til Vukic spilte Ruud seg til sine tre første bruddballer i kampen, men han maktet ikke å utnytte nonen av dem.

Etter en time og 18 minutter servet Vukic hjem kampen og retten til å møte tsjekkiske Tomas Machac i neste runde.

– Det er ikke helt den råskapen som vi kanskje skulle ønske av Casper, sa Sundbø underveis i kampen.

Den siste tiden er det lite som har stemt for Ruud. Sist uke røk han i første kamp i Japan Open. I første halvdel av sesongen ble det fem finaler og to nye titler, og nordmannen spilte seg inn i topp ti igjen. Etter Roland-Garros har det derimot gått tråere.

Ett av målene til Ruud er å komme seg til ATP-sluttspillet. De åtte beste spillerne gjennom sesongen får invitasjon til Torino. For øyeblikket er Ruud på 6.-plass, men bak ham følger flere stjerner som fortsatt er med i Shanghai-turneringen.

Det neste på programmet for Ruud er ATP250-turneringen i Stockholm. Deretter venter Basel (500) og Paris Masters (1000).

(©NTB)

Flere nyheter: