Menu
Gjensidige avslutter samarbeidet med friidretten. Foto: Omar Havana / AP / NTB

Friidrettsforbundets hovedsponsor avslutter også avtale med Karsten Warholm

Forsikringsgiganten Gjensidige gir seg både som hovedsponsor for Norges Friidrettsforbund og personlig sponsor for Karsten Warholm etter 2024-sesongen.

Av NTB | 04.10.2024 15:21:39

Sport: Det opplyser sponsorsjef Stian Grøstad til NTB.

Nettavisen var først ute med å omtale at forsikringsgiganten avslutter samarbeidet med forbundet.

Grøstad opplyser at heller ikke avtalen med Warholm blir videreført.

– Vi har sett på avtalen med Warholm som en del av satsingen vår på friidrett. Når avtalen med friidrettsforbundet ikke blir videreført, er det ikke naturlig å videreføre det med en enkeltutøver, sier Grøstad til NTB.

– Vi har hatt fantastisk samarbeid med friidrettsforbundet og Warholm, men det er tøffe prioriteringer som gjør at det blir sånn, legger han til.

– Det er tøffe prioriteringer på kostnader hos oss. Avtalen med friidrettsforbundet går ut ved nyttår og blir ikke videreført som en konsekvens av det, sier Grøstad.

Gjensidige har også avtaler med Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund. Den førstnevnte av disse ble tegnet så sent som i fjor og varer ut 2026.

– Vi har langsiktige avtaler med andre aktører. Sponsing vil fortsatt være en viktig del av markedsmiksen i Gjensidige. Vi ønsker fortsatt å satse på idrett. Det gjelder toppidrett og prosjekter som kommer samfunnet til gode, sier Grøstad.

– Det er synd å miste en god partner men det ser ut som våre sponsorinntekter for 2025 totalt sett vil øke, sier Førsvoll til Nettavisen.

Gjensidige blir den siste i rekken av store sponsorer som avslutter samarbeidet med norske særforbund.

Nylig ble det klart at Equinor ikke forlenger sitt mangeårige samarbeid med Norges Skiforbund. Det har i tillegg vært kjent i lang tid at Sparebank1 gjør det samme.

Sponsorsjefen legger ikke skjul på at hans egen arbeidsgiver må vurdere nøye hva de skal bruke penger på.

Markedssjef Kine Førsvoll i friidrettsforbundet legger ikke skjul på at det er ergerlig å miste forsikringsgiganten som samarbeidspartner. Hun er samtidig ikke bekymret.

(©NTB)

Flere nyheter: