Menu
Magnus Wolff Eikrem produserer gode tall på banen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

På denne statistikken matcher Molde-Eikrem stjernene – Messi topper

Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem skaper målsjanser på linje med en rekke verdensstjerner, viser en ny studie. Lionel Messi og PSGs Joao Neves troner på toppen.

Av NTB | 03.10.2024 12:01:19

Sport: Det er den sveitsiskbaserte analyse- og forskningsgruppen CIES som står bak statistikken som ble lagt fram denne uken.

Den rangerer spillerne i verdens 65 største fotballigaer som skaper flest sjanser. Spillerne rangeres med utgangspunkt i en skala fra én til 100, der måltallet er blant annet et resultat av frekvensen av pasninger som fører til et mål eller en klar sjanse.

Også pasninger til spilleren som ender opp med å slå den målgivende pasningen, samt vellykkede pasninger som spilles gjennom motstanderlagets forsvarslinje, er hensyntatt.

Det er inneværende sesongs ligakamper som ligger til grunn for dataene, og bare spillere som har vært på banen i minst 360 minutter, er inkludert i rangeringen.

Cies-forskerne har delt resultatene i en liste med spillerne i de fem store europeiske ligaene, og en annen for de øvrige 60 ligaene som er undersøkt. På den sistnevnte oversikten er Magnus Wolff Eikrem helt oppe på 11.-plass med en score på 86,8.

Hadde Molde-kapteinen vært flyttet over i listen over topp fem-ligaene, hadde han gått inn på en sterk 10.-plass, rett bak Liverpool-stjernen Mohamed Salah (87,1).

Dårligere score enn Eikrem har også spillere som Arsenals Bukayo Saka, Tottenhams Son Heung-min og Bayern-spissen Harry Kane.

PSGs portugisiske juvel Joao Neves troner helt på toppen av topp fem-listen med 99,4 i score. Lionel Messi har samme posisjon blant de øvrige 60 ligaene med 98,2.

To andre norske spillere er også med på listen. Det er Randers-proffen Simen Bolkan Nordli (83,7) og Vikings Zlatko Tripic (82,2).

(©NTB)

Flere nyheter: