Menu
Irans FN-ambassadør Amir Saeid Iravani forsvarte landets rakettangrep på Israel under onsdagens hastemøte i FNs sikkerhetsråd. Foto: AP / NTB

Amper stemning mellom Iran og Israel i FNs sikkerhetsråd

FNs generalsekretær manet til en slutt på eskaleringen mellom Iran og Israel. De to landenes FN-utsendinger så ikke ut til å lytte til FN-sjefen.

Av NTB | 02.10.2024 19:21:17

Politikk: Irans FN-ambassadør Amir Saied Iravani forsvarte landets rakettangrep mot Israel med at det måtte til for å gjenopprette balanse og avskrekke. Det ble også understreket at enhver aggresjon fra Israel ville få konsekvenser.

Den israelske ambassadøren ba på sin side om lammende sanksjoner mot Iran og advarte samtidig Iran om et kommende motangrep.

– Konsekvensene for Iran etter deres angrep vil være langt større enn de noensinne kunne forestille seg, sa Danny Danon, som er Israels FN-utsending, i onsdagens møte.

FNs generalsekretær António Guterres hadde noen minutter før fortalt Sikkerhetsrådet at tiden renner ut.

– Det er på høy tid å stoppe denne forferdelige spiralen med eskalering etter eskalering som sender folket i Midtøsten utfor stupet, sa generalsekretæren til Sikkerhetsrådet.

De 15 medlemmene samlet seg til i et hastemøte i kjølvannet av Israels drap på Hizbollah-leder Hassan Nasrallah, Irans rakettangrep på Israel og den pågående israelske bakkeinvasjonen i Libanon.

Guterres fordømmer Irans rakettangrep mot Israel og ber om at det blir en slutt på «øye for øye-angrepene».

(©NTB)

Flere nyheter: