LIVESENTER
Bukayo Sakas frispark fra kant går rett i mål bak PSG-keeper Gianluigi Donnarumma etter at tre Arsenal-spillere i feltet sparket etter den uten å treffe. Foto: Alastair Grant, AP / NTB

Arsenal leverer også uten Ødegaard – slo PSG 2-0

Arsenal fortsetter å prestere bra selv med lagkaptein Martin Ødegaard på skadelista. Paris Saint-Germain ble tirsdag slått 2-0 i mesterligaen.

Av NTB | 01.10.2024 23:01:36

Sport: Kai Havertz og kapteinsvikar Bukayo Saka scoret hver sin gang i første omgang da Arsenal både scoret sine første CL-mål for sesongen og innkasserte den første seieren.

– Vi møtte et lag med personlighet, som er vanskelig å håndtere når vi ikke har ball. I første omgang dominerte vi og skapte masse sjanser, men den andre omgangen var annerledes, sa Arsenal-manager Mikel Arteta til Amazon Prime.

– Vi led mye mer enn nødvendig. Denne turneringen stiller andre krav, men jeg synes vi håndterte det bra.

PSG-tilhengerne var tidlig på plass på tribunene i regnværet i Nordøst-London, og Arsenal måtte finne seg i å bli møtt av buing på vei ut til oppvarming. Gjestefansen fortsatte å lage lyd da kampen startet, men Arsenal svarte med å koble grepet tidlig.

Fem minutter senere skrudde Saka en farlig avslutning rett utenfor lengste stolpe, og i det 20. minutt var Arsenal i ledelse.

Leandro Trossard slo et fint innlegg i feltet, og Havertz fikk hodet på ballen før Donnarumma nådde ut.

– Havertz har vært utrolig. Fotballhjernen hans, måten han forstår rom, timingen, evnen til å virke samlende. Arbeidsmoralen er strålende, og nå er han en stor trussel i boksen. Han er en av våre viktigste spillere i øyeblikket, sa Arteta til Amazon Prime.

Rett etter måtte Raya vise sin kvalitet da han ga hjørnespark på en avslutning fra Achraf Hakimi, men i det 35. minutt var det Arsenal som kunne juble for scoring.

Saka tok frispark langt ute på høyresiden. Han skrudde ballen inn mot nærmeste stolpe, der tre lagkamerater prøvde å avslutte uten å treffe ballen. Alle innløpene og sparkene i lufta lurte Donnarumma, og frisparket gikk rett i mål.

Arsenal ledet veldig fortjent ved pause, men PSG hevet seg etter sidebytte, dominerte kampen og kom til flere gode sjanser. João Neves sto for et nytt stolpetreff da hans avslutning etter hjørnespark i det 66. minutt traff tverrliggeren.

Arsenal innledet ligaspillet med en målløs bortekamp mot europaligavinner Atalanta. Neste oppgave blir hjemmekamp mot Sjakhtar Donetsk om tre uker.

PSG slet seg til 1-0-seier over Girona i første runde.

Før det var spilt fem minutter måtte PSG-keeper Gianluigi Donnarumma kaste seg i beina på Gabriel Martinelli, som kom gjennom på et langt utspill fra David Raya.

PSG-laget er langt fra like stjernestinnt som det har vært i senere år, men laget slo tilbake med noen farlige sjanser. Etter en halvtime raidet Nuno Mendes og avsluttet med et skudd i stolpen.

Mens Ødegaard fortsatt er ute med overtråkket fra landskampen mot Østerrike i september, fikk Mikel Merino sin Arsenal-debut da han kom inn for Thomas Partey i det 64. minutt. Merino ble hentet fra Real Sociedad i sommer, men ble skadd på trening før han kom på banen.