Menu
Arild Monsen på pressetreff for langrennslandslaget på Onsøy golfklubb utenfor Fredrikstad i juni. Foto: Thomas Andersen / NTB

Adressa: Monsen forlenger som trener i skiforbundet

Arild Monsen (62) er enig om å forlenge kontrakten som landslagstrener for menn i Norges Skiforbund til etter OL i Milano i 2026.

Av NTB | 01.10.2024 14:11:22

Sport: Monsen har tidligere antydet at han kom til å gi seg etter den kommende sesongen, og at den siste oppgaven av betydning ville bli ski-VM i Trondheim til vinteren.

Samtlige landslagstrenere i langrenn har nå kontrakter som går ut etter OL-sesongen 2025/2026.

– Beijing-OL i 2022 ble en sportslig suksess, men vi er alle enige om at det ikke var et koselig OL. Det var korona på alle bauger og kanter. Selv fikk jeg bare med meg halve OL, og det var hele tiden en kamp om å unngå for høye testverdier. Alt var veldig spesielt, og jeg har derfor lyst til å ta del av et nytt OL, sier Monsen til Adresseavisen.

Langrennstoppen hadde en lang karriere som aktiv løper. I 1985 var han med og tok stafettgull under VM i Seefeld.

Moldenseren har vært trener i Norges Skiforbund siden 2013. Han startet som sprinttrener, men foran denne sesongen ble sprint- og allroundlaget slått sammen, og Monsen er trener for det sammenslåtte laget sammen med Eirik Myhr Nossum.

Monsen har også vært landslagstrener for Canada og Sverige.

(©NTB)

Flere nyheter: