LIVESENTER
Menu
Gjenbruk av møbler i Haugesund kommune. Foto: Cathrine Grindheim
Gjenbruk av møbler i Haugesund kommune. Foto: Cathrine Grindheim

Møbler får nytt liv i Haugesund: Kommunen åpner ombrukssenter

Fra torsdag kan de ansatte i Haugesund kommune hente møbler og inventar på det nye ombrukssenteret. Målet er å redusere avfall, spare penger, og bidra til en mer bærekraftig kommune.

Av tomas | 01.10.2024 12:56:35

Miljøtiltak: Haugesund kommune tar et stort steg mot en grønnere fremtid. Fra torsdag 3. oktober kan kommunens ansatte hente møbler og inventar på det nye ombrukssenteret.

Målet er å minimere avfall og redusere kommunens behov for nye innkjøp. Ved å gi gamle møbler nytt liv, sparer kommunen både penger og ressurser. Senteret er også et viktig verktøy for å nå kommunens ambisiøse klimamål, skriver kommunen på sine nettsider.

Unikt samarbeid og fremtidsplaner:
Samarbeidet med Uni-K har vært avgjørende for å få senteret opp å stå. Ved å tilby tjenester som møbeloppussing og transport, bidrar Uni-K til å sikre at møblene blir ivaretatt på best mulig måte.

På sikt ønsker kommunen å utvide tiltaket til å omfatte også byggevarer, slik at enda flere ressurser kan gjenbrukes. Videre ser kommunen for seg et interkommunalt samarbeid, der flere kommuner kan dra nytte av erfaringene og ressursene som er bygd opp i Haugesund.

Flere nyheter: