Menu
Årets hummerfiske startet 1. oktober. Foto: Marit Hommedal / NTB

I dag starter hummerfisket

Fra i dag kan hummerentusiaster over hele landet senke teinene og håpe på et godt fangst. Hummerfisket er en tradisjon for mange langs norskekysten. Alle som skal fiske hummer må registrere seg.

Av tomas | 01.10.2024 11:49:02

Hummersesongen: Fra i dag, 1. oktober, kan hummerentusiaster over hele landet senke teinene og håpe på et godt fangst. Nesten 5000 rogalendinger er påmeldt hummerfisket som varer fram til 30.november.

Hummerfisket er en tradisjon for mange langs norskekysten. Men for at vi skal kunne fortsette å nyte dette privilegiet i årene som kommer, er det avgjørende at alle følger de gjeldende reglene.

Minstemål og maksmål: Det er fastsatt både et minstemål og et maksmål for hummer. Hummer under minstemålet må settes ut igjen, og det samme gjelder for hummer med rogn. På enkelte strekninger gjelder også et maksimalmål.

Rømningshull: Alle teiner må ha to sirkelformede rømningshull som er minst 60 mm i diameter. Disse hullene skal være plassert nær bunnen av teina slik at hummer under minstemålet lett kan ta seg ut.

Påmelding: Alle som skal fiske hummer må registrere seg. Dette gjelder både nye og tidligere registrerte fiskere.

Fredningsområder: Det finnes flere fredningsområder for hummer. Det er viktig å sette seg inn i hvilke områder som er fredet før du legger ut på tur.

Agn: Det finnes mange ulike typer agn som kan brukes til hummerfiske. Et godt agn er ofte nøkkelen til en vellykket fangst.

Uvær kan gjøre hummerfiske til en farlig aktivitet. Sjekk alltid værmeldingen før du legger ut på tur.

Følg hummerfiske live her: https://hummerteina.hi.no/

Les mer fra Fiskeridirektoratet her: https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Nyheter/2024/er-du-klar-for-hummarfiske

Flere nyheter: