LIVESENTER
Menu
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sauda-mann savnet i Bolivia

En mann i 40-årene fra Sauda er savnet etter en fjelltur i Bolivia. Mannen er etterlyst internasjonalt. Politiet opplyser at de foreløpig ikke har noen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

Av tomas | 01.10.2024 11:21:03

Sauda/Bolivia: Mannen skal ha reist til Sør-Amerika i august med mål om å bestige flere høye fjelltopper. Det var familien som meldte ham savnet etter at han ikke hadde gitt livstegn fra seg etter en tur i nasjonalparken Sajama.

Sør-Vest politidistrikt har opprettet sak og etterforsker saken ved Etne og Vindafjord politistasjon. Politiet har også kontaktet de nærmeste pårørende.

– Kripos bistår Sør-Vest politidistrikt med internasjonal etterlysning. Vedkommende er etterlyst gjennom en såkalt Yellow notice gjennom Interpol, opplyser Axel Wilhelm Due, senior kommunikasjonsrådgiver i Kripos, til Aftenbladet.

Internasjonal etterlysning

Kripos bistår nå politiet med en internasjonal etterlysning gjennom Interpol. Dette betyr at myndigheter i andre land vil være på utkikk etter 40-åringen.

Til tross for omfattende søk i nasjonalparken Sajama har man foreløpig ikke funnet noen spor av den savnede, skriver både Dagbladet og Aftenbladet.

Usikker på årsak

Politiet opplyser at de foreløpig ikke har noen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt. Årsaken til at mannen er savnet er fortsatt ukjent.

Sauda-ordfører Håvard Handeland følger saken tett og har tilbudt kommunen sin bistand om det skulle bli behov for det.

 

Flere nyheter: