Menu
Storhamar og Vålerenga er enige. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Vålerenga-fansen raste og truet med boikott – nå er klubben og Storhamar enige om pristak

Supporterne til Vålerengas ishockeyherrer truet med å utebli fra kampene mot Storhamar som følge av høye billettpriser. Nå har klubbene tatt grep.

Av NTB | 30.09.2024 16:21:19

Sport: Mandag opplyser ledelsen i Vålerenga i en pressemelding at det blir et pristak på bortebilletter til møtene klubbene imellom denne sesongen.

Samtalene på ledelsesnivå ble igangsatt som følge av Klanens varslede boikott av sesongens første møte mellom lagene.

– Sammen med politiet og vaktselskapet PSS søkte man en løsning som både tilfredsstilte kravene til sikkerhet fra Norges Ishockeyforbund (NIHF), og kravene publikum har til fasiliteter i en idrettsarena i Norge i 2024, skriver Vålerenga.

Det er enighet om en øvre grense på billettprisen som gjelder for bortesupportere, og også antall billetter som legges ut for salg.

Prisen på bortebillettene settes til 250 kroner for voksne. Det er 100 kroner mindre enn det som opprinnelig var varslet. I tillegg utvides bortefeltene i begge klubbers hjemmearena til å omfatte 400 billetter totalt.

– Vi har hele tiden hatt forståelse for de utfordringene Storhamar har hatt med sin infrastruktur i hallen som skal møte skjerpede sikkerhetskrav, samtidig som at vi som klubb ønsker at våre supportere skal ha gode fasiliteter når de reiser ut av byen for å støtte laget vårt, sier kommersiell leder i Vålerenga, Daniel Østbye.

Vålerenga-fansen var for en tid tilbake i harnisk over at Storhamar ville ta 350 kroner i billettpris.

– For den nette sum av 350 kroner kan du få en rekebagett på Gardermoen eller en billett på betongen på Hamar. Baguetten er dyr, men den er langt mer fornuftig priset enn hva disse bortebillettene på Hamar er, skrev supporterne på sine nettsider.

– Dette er en urimelig pris, og det er en utvikling ikke vi lengre kan stå og se på. Uten supportere er ishockey ingenting. Det er kjipt for mange å ikke kunne dra og se på den største klassikeren i norsk ishockey, men på et tidspunkt må noen voksne sette ned foten, het det videre i innlegget.

(©NTB)

Flere nyheter: