LIVESENTER
Menu
Ordfører Stord. Sigbjørn Framnes (FrP) FOTO: FrP Vestland

Ny fergeløsning kan redusere reisetiden mellom Stord og Kvinnherad

Etter 20 års uenighet lover ordførerne i Stord og Kvinnherad nå en løsning som kan halvere reisetiden mellom kommunene. Planen er å flytte fergekaien fra Skjersholmane til Djupevika.

Av tomas | 30.09.2024 14:33:54

Samferdsel: Etter 20 års uenighet lover ordførerne i Stord og Kvinnherad nå en løsning som kan halvere reisetiden mellom kommunene.

Planen er å flytte fergekaien på Stord fra Skjersholmane til Djupevika, nærmere Leirvik sentrum. Dette kan kutte reisetiden fra dagens 40 minutter til nesten halvparten, skriver Bergens tidende.

– Dette er et stort fremskritt for å knytte kommunene tettere sammen, sier veisjef John Martin Jacobsen i Vestland fylkeskommune til avisen.

Stord-ordfører Sigbjørn Framnes (Frp) ser muligheter for en ny ytre havn i Leirvik, som kan integreres med den nye fergekaien. Kvinnherad-ordfører Vegard Bjørnevik (H) foreslår et felles havneselskap for å finansiere prosjektet.

Ikke alle er like optimistiske. Tidligere ordførere i begge kommuner uttrykker skepsis til gjennomførbarheten og finansieringen av prosjektet.

Uavhengig av utfallet representerer enigheten et viktig skritt mot bedre forbindelser i regionen. Med kortere reisetid kan pendling og varetransport bli enklere, noe som kan styrke båndene mellom Stord og Kvinnherad ytterligere.

Flere nyheter: