Menu
Nicolai Tangen vil foreløpig ikke kommentere om han ønsker seg en ny femårsperiode som sjef for oljefondet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Nicolai Tangen vil ikke svare på om han vil fortsette som sjef for oljefondet

Norges Bank er i gang med forberedelsene til å lyse ut åremålet som sjef for oljefondet. Nicolai Tangen vil ikke svare på om han vil søke på nytt.

Av NTB | 30.09.2024 13:21:53

Økonomi og næringsliv: – Det er hovedstyret i Norges Bank som ansetter daglig leder for NBIM i et åremål på fem år. Åremålet til Tangen går ut 1. september 2025, og stillingen vil bli lyst ut i god tid før denne datoen, sier pressesjef Bård Ove Molberg i Norges Bank til Dagens Næringsliv.

NBIM står for Norges Bank Investment Management, som forvalter oljefondet.

Molberg sier at Norges Bank er godt i gang med å forberede rekrutteringen, og at de har innledet en dialog med Finansdepartementet om kompetansekravene for stillingen.

Foreløpig er det ikke satt noen dato for når stillingen blir lyst ut, men Molberg sier at det ikke vil være veldig lenge til. Han sier også at Tangen vil måtte søke dersom han ønsker å forlenge åremålet.

Kommunikasjonssjef Line Aaltvedt i NBIM skriver i en epost til DN at Tangen ikke vil kommentere utlysningen nå.

Statssekretær Ellen Reitan (Ap) i Finansdepartementet understreker overfor avisen at etter sentralbankloven så ansettes oljefondssjefen i et åremål på fem år, hvor man har mulighet for å sitte en ytterligere periode på fem år til.

(©NTB)

Flere nyheter: