Menu
Politibil nær stedet der en mann ble skutt av politiet etter det som skal ha vært en trusselsituasjon utenfor et varehus i Hillevåg i Stavanger i 2022. Foto: Carina Johansen, NTB

Politimann tiltalt for skyting i Stavanger i 2022 – rettssaken starter mandag

En politimann møter i dag i Sør-Rogaland tingrett tiltalt for å ha skutt en 30 år gammel mann under pågripelse i desember 2022.

Av NTB | 30.09.2024 05:01:14

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen i 30-årene ble skutt av politiet i forbindelse med en melding om at han skar opp dekkene på en parkeringsplass i Hillevåg 22. desember 2022. Ifølge politiet oppsto det en trusselsituasjon.

I forbindelse med trusselsituasjonen ble det avfyrt skudd fra politiet som traff 30-åringen. Mannen ble ikke livstruende skadet.

– Det er ikke så veldig mye jeg har lyst til å si for øyeblikket. Det er vår vurdering i saken som er grunnen til at det er tatt ut tiltale, sa påtalefaglig etterforskningsleder Thomas Arntsen i Spesialenheten for politisaker til NTB i mars 2024.

Videre er mannen tiltalt for «å ha utøvd offentlig myndighet og grovt uaktsomt brutt sin tjenesteplikt», fordi det ikke var nødvendig å skyte umiddelbart.

Mannens forsvarer, John Christian Elden, sa til NRK i mars at hans klient nekter straffskyld.

Politimannen står tiltalt for uaktsomt å ha voldt betydelig skade på kropp eller helse, samt for grovt uaktsomt brudd på tjenesteplikt.

Ifølge tiltalen hadde politimannen egentlig til hensikt å lyssette personen med lykta på pistolen. Istedenfor trakk han avtrekkeren for langt, og det gikk av et skudd.

(©NTB)

Flere nyheter: