Stavanger Oiles tok en sterk seier. Foto: Carina Johansen / NTB

Canadisk stjerne ble Oilers-helt – Storhamar påført sesongens første tap

Canadiske Tristin Langan ble kampens forgrunnsfigur da Stavanger Oilers tok en kruttsterk 3-2-seier mot Storhamar i gigantmøtet i eliteserien i ishockey.

Av NTB | 29.09.2024 19:31:20

Sport: Langan scoret både kampens første og siste mål. Den avgjørende nettkjenningen satte canadieren inn da det gjensto drøye fem minutter av tredje periode.

3-2-målet klarte aldri Petter Thoresens Storhamar-mannskap å svare på. Dermed måtte Hamar-klubben, som hadde innledet sesongen med fire strake seirer, tåle et sjeldent nederlag.

Stavanger Oilers har på sin side fem seirer på like mange forsøk og er så langt uten feilskjær i årets ligasesong.

I midtperioden sendte Axel Sandnes Storhamar i ledelsen, før Oilers slo tilbake og avgjorde kampen med to mål i sluttperioden. Jonas Meisingset satte inn det første av dem, før Langan ble matchvinner.

Dermed er Oilers og Vålerenga de eneste to lagene som så langt ikke har gitt bort poeng i eliteserien denne sesongen. Oslo-klubben, som topper tabellen, slo Stjernen 6-3 søndag.

Deretter fastsatte Didrik Nøkleby Svendsen sluttresultatet til 7-3.

I Narvik hadde Lillehammer få problemer med å ta en ny seier med 5-1. Etter en målløs åpningsperiode kom scoringene de siste 40 minuttene av kampen.

Lillehammer tok sin tredje seier for sesongen.

I søndagens kamp i Stavanger sendte Langan siddisene i føringen etter drøyt halvspilt første periode. Ledelsen holdt imidlertid bare i 53 sekunder før Sander Hurrød slo tilbake for gjestene.

Kampen i Østfold var tidlig avgjort. Vålerenga scoret tre ganger tidlig i oppgjøret og gikk til første pause med 3-1-ledelse. Midtperioden endte 2-2, før Tommi Taimi satte inn sitt andre mål for dagen midt i den tredje.