Menu
Forbundet Stryke har lørdag meldt plassfratredelse for medlemmer som vil bli tatt ut først i en eventuell streik i offshore helikopterbransjen til uka. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Helikoptertrafikk offshore kan bli rammet av streik til uka

Forbundet Styrke meldte lørdag plassfratredelse for medlemmer som vil bli tatt ut først i en eventuell streik i offshore helikopterbransjen til uka.

Av NTB | 29.09.2024 06:11:22

Økonomi og næringsliv: Partene er innkalt til mekling hos Riksmekleren i Oslo mandag 30. september og tirsdag 1. oktober. Hvis partene ikke kommer til enighet, blir det streik fra morgenen onsdag 2. oktober.

Det er varslet streikeuttak for et begrenset antall medlemmer innenfor merkantile støttefunksjoner, opplyser forbundet i en pressemelding.

Ifølge dem vil det ikke få konsekvenser for flygeprogrammet til helikopterselskapene. Men forbundet kan raskt trappe opp en eventuell streik.

Overenskomsten for trafikkpersonell, funksjonærer og redningsmenn (trafikkavtalen) omfatter 90 Styrke-medlemmer i offshore helikopterbransjen.

Forbundet Styrke, som er en sammenslåing av Industri Energi (IE) og Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT), er LOs fjerde største forbund, med over 80.000 medlemmer innen olje, gass, landindustri, ledelse og teknikk.

(©NTB)

Flere nyheter: