Menu
Bagmati-elva i Katmandu-dalen har gått over sine bredder etter vedvarende regnvær i Nepal. Mer enn 100 mennesker har mistet livet i flom og skred i landet, og mange er savnet. Foto: Gopen Rai / AP / NTB

Mer enn 100 omkomne etter flom og skred i Nepal

Flom forårsaket av vedvarende tunge regnbyger har krevd minst 101 menneskeliv i Nepal, og ytterligere 64 er meldt savnet, ifølge landets myndigheter.

Av NTB | 29.09.2024 05:51:11

Ulykker og naturkatastrofer: Det har vært regn siden fredag kveld, og det ventes å vedvare gjennom helga. Store deler av det østlige og sentrale Nepal har vært oversvømt siden fredag, og det er meldt om styrtflom i flere elver.

I Katmandu-dalgen ble det registrert 24 centimeter regn i døgnet fram til lørdag morgen, ifølge landets meteorologene institutt. Det skal være det kraftigste regnværet i hovedstaden siden minst 1970.

– Antallet døde har nådd 101, og 64 mennesker er savnet. Det vil trolig bli en økning i dødstallet når letearbeidet fortsetter i de rammede områdene, sier polititalsperson Dan Bahadur Karki til AFP.

Innenriksdepartements talsperson Rishiram Tiwari sa tidligere at 3010 reddet er av hjelpemannskaper.

Militæret er satt ut for å hjelpe til med redningsarbeid. Flere veier har blitt sperret av regnutløste jordskred, og tre motorveier, blant dem den viktige veien Prithvi som knytter Katmandu til resten av landet, er blant dem.

Myndighetene har utstedt flomvarsel rundt om i landet, som ligger i Himalaya.

(©NTB)

Flere nyheter: