Aune Heggebø scoret igjen for Brann mot Haugesund lørdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

VAR-annullering for Haugesund i tap mot Brann – frustrert Liseth måtte ut etter hodesmell

Aune Heggebø ble matchvinner da Brann vant 1-0 over Haugesund i Eliteserien lørdag. Hjemmelagets profil Sondre Liseth måtte oppgitt byttes ut etter hodeskade.

Av NTB | 28.09.2024 20:01:21

Sport: Brann har fått blod på tann i jakten på Bodø/Glimt på toppen av tabellen, etter at bergenserne slo serielederne 4-1 sist helg.

Haugesund sliter på sin side i bunnen av tabellen og sto med kun én seier på lagets ni siste ligakamper før vestlandsderbyet mot Brann.

Det endte med 0-1-tap for haugalendingene, etter en flott scoring av Aune Heggebø. Målet kom etter et frekt gjennomspill av Niklas Castro.

Oppgjøret mot Brann ble enda tøffere for hjemmelaget etter at Liseth måtte byttes ut tidlig i kampen med en hodesmell.

Det hjalp heller ikke på hjemmelagets frustrasjon at Anders Bærtelsen fikk et mål annullert for hands etter en VAR-sjekk drøyt 20 minutter før slutt.

Brann står nå med 44 poeng, i likhet med Molde. Moldenserne vant 5-3 over Tromsø tidligere lørdag og innehar 2.-plassen foran Brann med langt bedre målforskjell.

Haugesund har 23 poeng etter 24 kamper på 13. plass. Haugesund ligger på 13.-plass, men kan i verste fall bli tabelljumbo når lagene bak på tabellen spiller søndag.

Spissen kom inn på banen igjen og spilte et par minutter, før han satte seg ned på gresset og tok seg til hodet. Det var nok til at Haugesund byttet ham ut, til tross for at Liseth ønsket å fortsette.

– Han ønsket å spille videre, men legen til Haugesund satte ned foten. Han fryktet hjernerystelse og nektet Liseth å spille videre, sa Jon Hartvig Børrestad på indre bane for TV 2.

Liseth var tydelig frustrert over å måtte byttes ut. TV-bildene viste at han både trakk drakten over hodet i frustrasjon og var opphetet i dialog med Haugesunds lege på sidelinjen.

Brann-spissen Heggebø fikk tillit fra start framfor Bård Finne og sendte Brann i føringen da han avsluttet et flott angrep av bortelaget etter 36 minutter.

Emil Kornvig vant ballen høyt i banen og sendte kula til Castro, som hælflikket gjennom Heggebø. 23-åringen var sikker alene med keeper.

Haugesund trodde at utligningen var i boks etter 68 minutter, men en VAR-sjekk viste at Bærtelsen scoret med hånden.

Hjemmelaget fortsatte å jakte utligning i det tunge regnværet på vestlandet, men lyktes ikke å få ballen i mål.

Neste runde i Eliteserien settes først i gang 19. oktober, med både kvartfinaler i cupen og en landslagspause i mellomtiden. Når Eliteserien starter opp igjen, skal Brann spille borte mot medaljejagende Rosenborg, mens Haugesund møter KFUM Oslo på Ekeberg.

Etter 22 minutter av kampen mot Brann deiset Liseth ned i gresset og smalt hodet i underlaget. 26-åringen ble liggende i over ett minutt før han trasket av banen.

Bedre ble det ikke for Liseth da Brann tok ledelsen like etter.