Karna Sødahl (til venstre) scoret Rosenborgs andre mål mot Røa lørdag. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

15-åring med praktmål da RBK tok seg til ny cupfinale: – Uvirkelig

15 år gamle Karna Sødahl vartet opp med en elegant scoring da Rosenborg slo Røa 3-1 på bortebane og tok seg til cupfinale for annen sesong på rad.

Av NTB | 28.09.2024 18:21:13

Sport: Med ti minutter igjen av den første omgangen fikk RBKs stortalent godt treff da hun stilte inn siktet fra hjørnet av gjestenes boks.

– Det er veldig artig, og jeg gleder meg til cupfinalen. Det blir stort. Det er uvirkelig, sa Sødahl til NRK etter kampen.

15-åringen ble tidligere i september RBKs yngste målscorer på seniornivå noensinne. Lørdag ble hun igjen toneangivende for trønderne.

Før Sødahls mål hadde Elin Sørum sendt gjestene foran fra krittmerket etter et kvarter spilt. På overtid av den første omgangen ble vondt til verre for Røa da Sara Nordin satte ballen i eget mål.

Like etter sidebyttet fikk RBKs Camilla Linberg muligheten til å sette inn 4-0 på straffespark, men Røas sisteskanse Louise Högrell reddet forsøket. Med et kvarter igjen å spille reduserte Julie Hoff Klæboe for vertene, men rødtrøyene kom aldri nærmere ekstraomganger. I det 81. spilleminutt traff gjestene stolpen.

I slutten av august foreslo styret i Vålerenga Fotball at årets cupfinale for kvinner skulle bli spilt uten VAR. Det ble fremmet i et brev til Toppfotball Kvinner (TFK). På medlemsmøtet til TFK 19. september stemte et flertall av klubbene imot VIFs forslag, noe som var i tråd med innstillingen fra styret i TFK.

VAR ble for første gang benyttet på kvinnesiden under fjorårets cupfinale. Da vant RBK 1-0 mot VIF. Søndag tar sistnevnte imot Brann i den andre semifinalen.