Muamer Brajanac ble scoret igjen for Vålerenga mot Kongsvinger. Foto: Javad Parsa / NTB

Opprykket lar vente på seg for VIF – blytungt tap for Rekdal og AaFK i bunnstriden

Vålerenga slet tungt mot Kongsvinger, men sikret 2-2 etter måldobbel fra Muamer Brajanac. Det nærmer seg opprykk i hovedstaden etter at Moss tapte for Bryne.

Av NTB | 28.09.2024 18:01:52

Sport: Vålerenga ville stått med 58 poeng med seier over Kongsvinger. Det hadde uansett ikke sikret opprykk, ettersom Egersund slo Åsane og fortsatt kan ende med 59 poeng med full pott i resten av kampene denne sesongen.

Onsdag får Vålerenga nok en mulighet til å sikre opprykk. Da spiller Oslo-laget hjemme mot Mjøndalen, mens Egersund spiller borte mot Lyn, noen få kilometer unna. Dersom Egersund går på poengtap, mens Vålerenga vinner, blir sistnevnte klare for Eliteserien.

Mot Kongsvinger sjokkerte ghanesiske Eric Taylor det opprykksjagende bortelaget etter et snaut kvarter da han ga vertene ledelsen.

Muamer Brajanac utlignet like før pause og gjorde det samme etter 72 minutter, etter at Jesper Grundt hadde gitt KIL 2-1 kort tid etter hvilen.

Vålerenga er fortsatt ubeseiret siden 0-2-tapet mot nettopp Kongsvinger 16. mai.

Bryne vant 3-0 mot Moss, som gjør at jærbuene tar et grep om 2.-plassen. Moss forblir på 3.-plass og har ingen mulighet til å ta igjen Vålerenga om Oslo-laget vinner én av sine fem siste kamper.

I bunnstriden røk Kjetil Rekdal og Aalesund på et tungt 0-1-tap hjemme mot Mjøndalen. Dermed er det bare bedre målforskjell som skiller tangotrøyene fra direkte nedrykksplass når fem serierunder gjenstår.