Menu
Jens Lehmann gikk løs på naboens garasje med motorsag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Keeperlegende fikk redusert millionbot – angrep naboens garasje med motorsag

Den tidligere tyske fotballkeeperen Jens Lehmann erkjenner nå å ha gått løs på en nabos garasje med motorsag. Det har gitt redusert bot i en tysk domstol.

Av NTB | 27.09.2024 12:41:36

Økonomi og næringsliv: Lehmann ble på et tidligere tidspunkt bøtelagt med 420.000 euro, tilsvarende snaue fem millioner norske kroner, i saken mot ham. Den er også knyttet til at keeperlegenden ikke betalte en parkeringsavgift på flyplassen i München samt fornærmet polititjenestemenn.

Både Lehmann og påtalemyndigheten anket dommen etter første rettsrunde. Nå har den tidligere Arsenal-sisteskansen blitt enig med domstolen i München om å godta en domfellelse for skade på eiendom og bedrageri.

Den påståtte forbrytelsen mot polititjenestemennene er imidlertid henlagt. Som følge av dette er også størrelsen på boten redusert til 135.000 euro, også som følge av at Lehmann oppgis å ha samarbeidet i etterforskningen.

Aktor anklaget Lehmann for å sage av en takbjelke i naboens garasje med motorsag. Hendelsen skal ha vært resultat av en langvarig tvist fordi bygningen blokkerte Lehmanns utsikt over Starnbergsjøen i Bayern.

Et overvåkingskamera filmet Lehmann med motorsagen i hånden.

Lehmann har ikke vist noen anger knyttet til bjelkeepisoden, sa aktor Stefan Kreutzer til retten i ankeforhandlingen. Oppførselen hans beviser «at han åpenbart mener at han er hevet over loven».

Lehmanns advokat Florian Ufer så ting annerledes.

– Jeg tror vi absolutt kan se en aksept av ansvar, sa han.

Lehmann var som spiller inn om både Schalke, Milan, Borussia Dortmund, Arsenal og Stuttgart.

(©NTB)

Flere nyheter: