Menu
Lorenzo Finn vant junior-VM sykling i ensom majestet etter at den danske bruddkameraten og tittelforsvareren Albert Philipsen veltet på de glatte veiene. Foto: Peter Dejong, AP / NTB

De norske gutta ble frakjørt i tøft junior-VM-ritt: – Ganske grusomt

Nordmennene ble frakjørt i junior-VM sykling for menn. Lorenzo Finn fra Italia vant etter at den danske tittelforsvareren Albert Philipsen veltet stygt.

Av NTB | 26.09.2024 17:51:51

Sport: 18-årige Philipsen hadde sprengt tetgruppa og var i brudd sammen med Finn da han på de glatte og regnvåte veiene veltet i en sving 22,6 kilometer før mål. Han slo seg og ble liggende i veikanten. Ifølge Danmarks landslagstrener Michael Berling ble han sendt til sykehus for sjekk med smerter i hender, håndledd og albue.

Finn kunne sykle videre og vinne på overlegent vis. Seiersmarginen på 2.05 minutter til britiske Sebastian Grindley er den største i junior-VM noensinne.

Senna Remijn fra Nederland vant spurten om bronse i en tremannsgruppe.

– Det var ganske grusomt. Kroppen spilte ikke helt på lag. Jeg våknet syk i dag, med vondt i halsen, men jeg håpet at det skulle gå bra. På lavere watt følte jeg meg ganske pigg, men med en gang jeg gikk opp, følte jeg meg ikke som meg selv, sa han til TV 2 etter 22.-plassen. Han var slått med 8.15 minutter.

– Det var meget hardt og vått, og jeg er veldig fornøyd med å komme i topp ti. Jeg hadde en røff start og holdt på å gå i bakken, men så kom jeg meg fra gruppe til gruppe, sa Øksnes til TV 2.

Fornøyd var også gullvinner Finn.

– Jeg liker ikke regn. Jeg foretrekker varmt og pent vær, men i dag var det perfekt, sa italieneren som har britisk far.

Det var stilt forventninger til nordmennene, og særlig Felix Ørn-Kristoff, men han slet tungt i den tøffe løypa.

Norge fikk tre mann blant de 20 beste. Håkon Eiksund Øksnes ble nummer 10, Marius Innhaug Dahl 19 og Henrik Vea Johnsen 20.

(©NTB)

Flere nyheter: